Od Benkovca do Promine

10. studenog 2016. godine, agroturistički tehničari  iz 3.A i 4.A razrednoga odjela posjetili su sajam u Benkovcu te obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Agroturizam Duvančić.

Sajam u Benkovcu održava se svakoga 10-og u mjesecu na 6 ha zemljišta kamenjara i borove šume u Benkovačkom selu poviše grada Benkovca. Učenici su imali priliku upoznati kraj u kojemu ljudi žive od poljoprivrede, stočarstva, ali i autohtonih zanata.


U drugome dijelu terenske nastave došli smo na obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Agroturizam Duvančić. Vlasnik  Marko Duvančić upoznao je učenike s cjelokupnom strukturom OPG-a, vinogradima te proizvodnjom vina. Na obiteljskome imanju nalazi se: restoran „Pilipovi dvori“, sobe za smještaj „Konoba dida Marka“, vinogradi i vinarija. U sklopu toga postoje i dodatni sadržaji: dječje igralište, teniski i boćarski teren.
Učenicima su osobito bile zanimljive stare vinske bačve koje je vlasnik pretvorio u vrlo neobične, ali zanimljive i kreativne objekte prikladne za boravak i spavanje. Uređene su u etno stilu.
Zahvaljujemo se obitelji Duvančić na gostoljubljivosti i odličnoj organizaciji terenske nastave na kojoj su učenici mogli upotpuniti i usavršiti svoja stručna znanja, ali i upoznati bogatstvo i ljepote ovoga dijela Lijepe Naše.

U pratnji učenika bili su nastavnici: Marko Baranović, Branka Bilandžija, Pero Grgić i Biserka Šmit.

Nekoliko fotografija iz Razvođa možete pronaći u Facebook foto galeriji.