Stručni izlet na Pag

U četvrtak 26. travnja učenici 2.E, 3.A, 1.D i 3.E razreda uputili su se na stručni izlet na Pag. Izlet su organizirali nastavnici stručnih predmeta s ciljem objedinjavanja teorijskih znanja s konkretnom, stručnom primjenom u praksi.

Tokom dana učenici su posjetili Galeriju čipke te obližnju Etno galeriju pod vodstvom kulturno umjetničkog društva Družina. Ljubazni domaćini strpljivo su pričali o povijesti paške čipke i o načinu života nekad na tom području.
Sljedeća postaja bila je sirana Gligora koja se nalazi u mjestu Kolan. Dotična sirana je tipičan prikaz funkcioniranja jednog obiteljskog poljoprivednog gospodarstva koje je uz pomoć europskih fondova (a i vlastite hrabrosti, strpljivosti i marljivosti) pokrenulo jednu poprilično veliku proizvodnju i stvorilo poznat brend. Posjet sirani je uključivao razgledavanje proizvodnog pogona te, u konačnici, i degustaciju njihovih najboljih sireva.
Po povratku s otoka Paga zaustavili smo se u poznatoj Solani Nin koja je, unatoč prirodnim katastrofama koje su je zadesile, nastavila s radom i kontinuiranom proizvodnjom izuzetno kvalitetnih i cijenjenih proizvoda. Solana Nin nije samo solana već je, na neki način, i ekološko-ornitološko područje na kojem prebivaju određene biljne i životinjske vrste karakteristične samo za to područje. Sa svim tim, i mnogim drugim informacijama, upoznale su nas ljubazne gospođe  koje su zadužene za dočekivanje turističkih grupa kojih, po njihovim riječima, ima izuzetno mnogo.
Po završetku razgledavanja solane, učenici su se uputili u Zadar gdje su učenici imali dovoljno slobodnog vremena za osvježenje, okrijepu ili još poneko mjesto za idealan selfie.
Nakon cjelodnevnog razgledavanja i šetanja uslijedio je povratak doma u kasnim popodnevnim satima.


Fotogaleriju s izleta možete pronaći na ovom linku.

Lokacija

sample image

Od školske godine 2011/12. na novoj lokaciji i stalno u jutarnjoj smjeni!

Kontakt

  • Adresa: Srednja strukovna škola, Ante Šupuka 31, Šibenik 22000
  • Tel: 022 21 33 83
  • Tel: 022 21 44 84
  • E-mail: ravnatelj@ss-strukovna-si.skole.hr
  • Website: www.strukovna.hr