Ana i Dorotea idu na Državno!

Ana Brčić i Dorotea Vukičević pobijedile su na prvom međužupanijskom natjecanju kozmetičarki i plasirale se na državno natjecanje koje će se održati na Zagrebačkom velesajmu 27. i 28. ožujka.

 

Najveći uspjeh ostvarila je učenica 3. razreda Dorotea Vukičević koja je s ukupno 205 bodova osvojila prvo mjesto. Prvoplasiranu učenicu za natjecanje je pripremala nastavnica Ivana Labor, dok je drugoplasiranu Anu Brčić mentorirala Tea Junaković.

– Jako sam sretna i ponosna na naše učenice koje su se temeljito pripremale dva mjeseca. Smatram da su zaslužile ovo priznanje jer se s njima jako puno radi od početka njihovog školovanja te se nadam da će im ovo priznanje biti tek jedno u nizu njihova uspjeha u daljnjem radu – poručila je nastavnica Ivana Labor, ujedno i organizatorica natjecanja.

Pred učenicama i mentoricama su pripreme za državno natjecanje u Zagrebu, a samim plasmanom pokazale su da se voljom i radom može uspjeti.

– Naša Dorotea je tek treći razred te je pokazala da se voljom, radom i predanošću može pobijediti. Na kraju čestitam svim nastavnicima i učenicama iz drugih škola, čestitam roditeljima učenica koje su postigle uspjeh. Sad nas čeka državno i velike pripreme – zaključila je Labor.

Podsjetimo, međužupanijsko natjecanje kozmetičara danas se po prvi put održalo u šibenskoj Srednjoj strukovnoj školi, a učenice su se natjecale u dvije kategorije, tretmani lica te egipatska depilacija. Uz vremenska ograničenja i poštivanja pravila struke, natjecateljice su morale voditi računa o redoslijedu tretmana lica, voditi kartoteku i komunicirati s klijentima. Kod šećerne depilacije morale su odraditi sve precizno, pripremiti klijenta, odmastiti, očistiti, dezinficirati  noge i pravilno odstraniti dlačice.

Članak preuzet sa Šibenskog portala

Lokacija

sample image

Od školske godine 2011/12. na novoj lokaciji i stalno u jutarnjoj smjeni!

Kontakt

  • Adresa: Srednja strukovna škola, Ante Šupuka 31, Šibenik 22000
  • Tel: 022 21 44 84
  • E-mail: ravnatelj@ss-strukovna-si.skole.hr
  • Website: www.strukovna.hr