Agrići na terenskoj nastavi

22. veljače 2020. god. učenici 1.A, 2.A i 3.A razreda agroturističkih tehničara u pratnji strukovnih nastavnika Marka Baranovića, Marije Petrović i Pere Grgića su posjetili :
1. Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova krških voda
2. Siranu Runolist u Otočcu
3. Festival maslina u Zagrebu

Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova krških voda se bavi uzgojem autohtonih vrsta riba i rakova krških voda. Učenicima je održano predavanje u multimedijalnoj dvorani na temu zaštite voda te uzgoja riba i rakova radi njihovog očuvanja u rijeci Gacki. Učenici su imali priliku razgledavati autohtone gacke pastrve u bazenima centra, popeti se na vidikovac iznad vrila i okom upiti bogatstvo boja nad samim vrilom Pećina- arheološki i speleološki lokalitet i lešćarskom okolinom.
Sirana Runolist je obiteljska tvrtka koja se bavi otkupom i preradom mlijeka te proizvodnjom sira i ostalih mliječnih proizvoda. Učenicima je prezentiran način rada tvrtke. Kako bi najbolje predstavio svoje proizvode vlasnik sirane je učenike proveo kroz edukativni hodnik iz kojeg su učenici mogli vidjeti faze proizvodnje sira i kušaonicu.
Tradicionalno, i ove smo godine posjetili Festival maslina u Zagrebu u hotelu Westin u kristalnoj dvorani. Učenici su imali priliku vidjeti veliki broj izlagača iz cijele Hrvatske, izložbu opreme i sredstava za maslinarstvo, degustaciju ulja, velik broj maslinovih ulja i proizvoda od masline, sira, vina, likera itd.

Bogatu foto galeriju možete pronaći na ovom linku.

 

Lokacija

sample image

Od školske godine 2011/12. na novoj lokaciji i stalno u jutarnjoj smjeni!

Kontakt

  • Adresa: Srednja strukovna škola, Ante Šupuka 31, Šibenik 22000
  • Tel: 022 21 33 83
  • Tel: 022 21 44 84
  • E-mail: ravnatelj@ss-strukovna-si.skole.hr
  • Website: www.strukovna.hr