Naša usmjerenja

U nastavku ovog članka možete pročitati o mogućnostima koje se pružaju za vrijeme školovanja u našoj školi, odnosno mogućnosti koje se otvaraju našim učenicima nakon uspješnog završetka školovanja.

Nadamo se da ćete pronaći informacije koje mogu pomoći prilikom izbora puta za budućnost. Za sve što Vam je ostalo nejasno ili nedorečeno slobodno nas kontaktirajte, rado ćemo odgovoriti na sve upite!

 

Ako želite:

 • samostalno voditi posao
 • već tijekom školovanja imati vlastite prihode
 • nakon školovanja zaposliti se lakše od ostalih
 • napredovati u struci
 • steći u gled u zvanju i dobar položaj u društvu

upišite se u neko od zanimanja koje nudi Srednja strukovna škola Šibenik.

Učenici škole na državnim natjecanjima osvajaju nagrade, priređuju izložbe, modne revije, sami uređuju školu. posjećuju različite stručne skupove i sajmove!

Vrše se upisi polaznika srednjoškolskog obrazovanja, prekvalifikaciju i osposobljavanje za slijedeća zanimanja:

 • cvjećar
 • voćar - vinogradar - vinar
 • vrtlar
 • krojač
 • frizer
 • stolar
 • izrađivač čamaca
 • zidar

 

STOLAR

Stolar se bavi obradom drva i izrađuje namještaj, građevnu stolariju, obloge za zidove i podove, drvena stubišta i ograde. Tijekom školovanja stječu se znanja i vještine u poznavanju i obradi drvenih i nedrvenih materijala, te rukovanja s alatima i strojevima koji se koriste u obradi drva.

TRAJANJE ŠKOLOVANJA - 3 godine

Nakon završetka: moguć je upis na veleučilište, zaposliti se sa zvanjem stolara, nakon majstorskog ispita započeti samostalno vođenje posla - obrta.

 

KOZMETIČAR

Kozmetičar mora imati široko obrazovanje koje obuhvaća stručno područje s posebnim osvrtom na medicinsku grupu predmeta budući da je područje rada čovjekovo tijelo. Neki od poslova kozmetičara su njega zdrave kože i lica, korektivno šminkanje, demonstracija novih preparata i šminke... Ako si komunikativna, strpljiva, ljubazna, uslužna i imaš smisla za crtanje ovo je pravo zanimanje za tebe

TRAJANJE ŠKOLOVANJA - 4 godine

Nakon završetka: moguć je upis na fakultet ili drugo visoko ili više učilište, zaposliti se sa zvanjem kozmetičar, nakon majstorskog ispita započeti samostalno vođenje posla.

 

AGROTURISTIČKI TEHNIČAR

Zanimanje u kojem se nadopunjuje postojeći sustav obrazovanja u poljoprivredi, turizmu i ugostiteljstvu radi školovanja kadrova koji bi uz osnovno znanje iz ugostiteljstva i turizma stekli i naobrazbu iz područja ekološke proizvodnje poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, da bi u objektima obiteljskog gospodarstva nudili prehrambene proizvode iz vlastite proizvodnje zdrave hrane, kvalitetno pružanje ugostiteljskih usluga, usluga smještaja gostiju i drugih turističkih usluga.

TRAJANJE ŠKOLOVANJA - 4 godine

Nakon završetka: moguć je upis na fakultet ili drugo visoko ili više učilište, zaposliti se u području turizma i poljoprivrednoj proizvodnji, samostalno vođenje obiteljskog gospodarstva (turizam i ugostiteljstvo).

 

CVJEĆAR

Cvjećar se osposobljava za obavljanje poslova u rometu i aranžiranju cvijeća, te uređivanju interijera. Poslovi obuhvaćaju prihvaćanje, poznavanje i čuvanje rezanog cvijeća, zelenila, lončanica, dendrološkog bilja i drugih materijala koji se koriste u cvjećarstvu, znanje i rukovanje priborom i alatima, izradu cvjetnih aranžmana za različite namjene, znanje i način usklađivanja interijera. On mora voljeti cvijeće, imati osjećaj za sklad, boje i uređenje okoliša

TRAJANJE ŠKOLOVANJA - 3 godine

Nakon završetka: moguće zaposlenje sa zvanjem cvjećar.

 

FRIZER

Posao frizera je pranje, sušenje, šišanje, bojanje i sve ono što čini estetsko oblikovanje kose. Dobar frizer nije samo obrtnik, dobar frizer je umjetnik. Ako imaš smisla za estetiku, za boje, želiš raditi s ljudima, poznaješ pravila lijepog ponašanja, pratiš modu i modne trendove, ovo je pravo zanimanje za tebe.

TRAJANJE ŠKOLOVANJA - 3 godine

nakon završtka: moguć upis na veleučilište, zaposliti se sa zvanjem frizer, nakon majstorkog ispita započeti samostalno vođenje posla - obrta.

 

PRODAVAČ

To je obrazovni program koji omogućava obrazovanje prodavača širokog profila prilagođenog poslovima u svim trgovinskim strukama. Od ove školske godine prodavač je obrtničko zanimanje s naglaskom na veću zastupljenost praktične nastave u prodavaonici. učenici koji završe obrazovanje za zanimanje prodavač bit će osposobljeni za samostalno obavljanje poslova prodaje robe na malo i veliko, sudjelovanje pri preuzimanju roba, kvantitativnih i kvalitativnih nadzora, sortiranja i uskladištavanja, sudjelovanja u nabavi i izboru narudžbi, te financijskih evidencija, blagajničkih obračuna, skladišnih evidencija, kartoteka robe i drugih poslova vezanih za rad prodavača.

TRAJANJE ŠKOLOVANJA - 3 godine

Nakon završetka: moguć je upis na veleučilište, zaposliti se sa zvanjem prodavač, nakon majstorskog ispita započeti samostalno vođenje posla.

 

PEDIKER

Pedikeri njeguju kožu stopala i prstiju na nogama, te nokte na nogama. trebaju imati dobar vid, te ručnu spremnost i usklađenost pokreta. Strpljivost pri provođenju tretmana, te smisao za komunikaciju nužni su u ovom poslu.

TRAJANJE ŠKOLOVANJA - 3 godine

Nakon završetka: moguće je zaposlenje u salonima ljepote i u lječilišnim ustanovama, koje osim liječenja pružaju i usluge njege tijela.

 

MESAR

Zanimanje mesar omogućuje rad u obrtništvu i industrijskoj preradi mesa. Kako je meso jedan od glavnih izvora hrane tijekom školovanja stječe znanja i vještine o vrstama životnjskog mesa, njegovoj obradi i preradi u različite mesne proizvode.

TRAJANJE ŠKOLOVANJA - 3 godine

Nakon završetka: moguće zaposlenje sa zvanjem mesar, nakn majstorskog ispita može se započeti samostalno vođenje posla - obrta.

Lokacija

sample image

Od školske godine 2011/12. na novoj lokaciji i stalno u jutarnjoj smjeni!

Kontakt

 • Adresa: Srednja strukovna škola, Ante Šupuka 31, Šibenik 22000
 • Tel: 022 21 44 84
 • E-mail: ravnatelj@ss-strukovna-si.skole.hr
 • Website: www.strukovna.hr