Novosti

Tjedan e-vještina

Na školsku adresu elektroničke pošte stigla je jedna obavijest, koja je ujedno i poziv, o jednoj vrlo zanimljivoj inicijativi čiji je pokrovitelj Microsoft Hrvatska.

O čemu se konkretno radi možete pročitati u nastavku članka.

 

Poštovani suradnici, dragi prijatelji,

U tjednu od 26-og do 30-og ožujka 2012. godine, u Europi se obilježava "tjedan e-vještina" (e-Skills Week). Riječ je o inicijativi Europske komisije s ciljem podizanja svjesnosti o vašnosti e-vještina za europsko gospodarstvo. Ovogodišnji je naglasak na mogućnostima koje se time otvaraju mladima, učenicima, studentima i onima koji tek ulaze u svijet rada. Aktivnosti su to koje Europa kontinuirano provodi na promicanju ICT kompetencija, usmjeravanju učenika prema inženjerskim karijerama i ukupnom povećanju konkurentnosti gospodarstva baziranog na informacijskim tehnologijama.


U okviru suradnje na programu "Suradnici u učenju" željeli bismo Vas upoznati s planiranim aktivnostima vezanim uz "tjedan e-vještina", a koje će se održavati i u navedenom tjednu i nakon njega.


Visoko učilište Algebra - Visoka škola za primijenjeno računarstvo je uz Fakultet elektrotehnike i računarstva nacionalni kontakt za provedbu promicanja tjedna informatičkih vještina "eSKILLS week" te se je aktivno uključila u ove aktivnosti pokretanjem dviju svojih inicijativa, u kojoj ju potporu pruža i Microsoft Hrvatska:

1. Programom "Postani IT stručnjak" namijenjenom promicanju ICT kompetenicja i ICT karijera u srednjim i osnovnim školama i
2. Neposrednoj inicijativi za učenike završnih razreda srednjih škola "Moj prvi Microsoft certifikat".


O PROGRAMU "Postani IT stručnjak"

Visoka škola za primijenjeno računarstvo kroz svoj program "Postani IT stručnjak" kao dio EU inicijative "Digital agenda for Europe 2020" aktivno radi na promicanju ICT kompetencija, usmjeravanju učenika prema inženjerskim karijerama i ukupnom povećanju konkurentnosti domaćeg gospodarstva. Programski se radi i sa školama, poglavito nastavnicima i profesorima informatičke grupe predmeta ali i direktno s darovitim i zainteresiranim učenicima.
Pristupanje programu je besplatno i odvija se prihvaćanjem sudjelovanja kroz unos informacija o koordinatoru i školi na web stranicama www.racunarstvo.hr, te ne postoje formalne obveze osim provođenja i sudjelovanja u zajedničkim aktivnostima na promociji karijera u informatici, za koje škola i nastavnici imaju interes.


INICIJATIVA "Moj prvi Microsoft certifikat"

Inicijativa "Moj prvi Microsoft certifikat" je namijenjena darovitim i zainteresiranim učenicima završnih razreda srednjih škola koji su u svom dosadašnjem informatičkom obrazovanju stekli primjenjiva stručna znanja. Upravo njima, a po preporuci i odabiru predmetnih nastavnika, omogućeno je da potpuno besplatno steknu svoj prvi industrijski Microsoftov MTA certifikat. Na izboru su:
- 98-366 Networking Fundamentals
- 98-349 Windows Operating System Fundamentals

Unutar inicijative za sve zainteresirane učenike osigurane su i besplatne pripreme za polaganje certifikacijskog ispita i probno predtestiranje koje je preduvjet za uspješan izlazak na certifikacijski ispit.

Sve informacije, vremenski raspored odvijanja aktivnosti, kao i prijava nalaze se na web stranicama http://www.racunarstvo.hr/mta.

U prilogu su dokumenti s detaljnim informacijama i mali web banner koji upućuje na web stranice inicijative.


Lijepo molim da ove informacije podijelite sa županijskim voditeljima informatike i računarstva za srednje škole i zamolite ih da informaciju proslijede do svojih kolega u srednjim školama, poglavito gimnazijama. Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih je također kroz svoje komunikacijske kanale proslijedila ovu informaciju do nastavnika u strukovnim školama.


Namjera nam je organizirati i virtualni okrugli stol na temu e-vještina, na kojem bismo voljeli da sudjelujete, a o čemu šaljemo dodatnu obavijest.


Srdačan pozdrav s poštovanjem,

Darko Jureković,
Microsoft Hrvatska / Microsoft Croatia
Suradnici u učenju / Partners in Learning
tel: +385 1 4802 046
gsm: +385 98 458 444
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www: www.microsoft.com/croatia


Lokacija

sample image

Od školske godine 2011/12. na novoj lokaciji i stalno u jutarnjoj smjeni!

Kontakt

  • Adresa: Srednja strukovna škola, Ante Šupuka 31, Šibenik 22000
  • Tel: 022 21 44 84
  • E-mail: ravnatelj@ss-strukovna-si.skole.hr
  • Website: www.strukovna.hr