Green Eye

26.10.2023. učenici Srednje strukovne škole Šibenik  2. A i 4. A razreda smjer agroturistički tehničar i fitofarmaceuti posjetili su Kuću umjetnosti Arsen u Šibeniku i sudjelovali na  IV. Green Eye Festivalu.

Obzirom na njihovu struku  i strukovne predmete ovo je za njih bio poučno i inspirativno jer su imali priliku uočiti razliku između konvencionalne i regenerativne poljoprivrede.
Također, učenici su imali priliku kroz dokumentarni film vidjeti na primjerima dobre prakse kako konvencionalna poljoprivreda s vremenom dovodi do degradacije proizvodnih tala, ali i do gubitka glavnih čimbenika proizvodnje. Konvencionalna poljoprivreda doprinijela je u velikoj mjeri stvaranju problema koji postaju sve vidljiviji svakim danom, uključujući klimatske, okolišne i javno-zdravstvene.
Ipak, regenerativna poljoprivreda nudi rješenja za nastale probleme u rješavanju viška stakleničkih plinova u atmosferi, povećava bioraznolikost, obogaćuje tlo,  popravlja vodne režime i poboljšava  ekosustav, utječe na povećane urode otpornost klimatskoj nestabilnosti, ali i bolje zdravlje i vitalnost poljoprivrednika i lokalnih zajednica. Zaključak je kako je regenerativna poljoprivreda zapravo nadogradnja je ekološke poljoprivrede.

 

Lokacija

sample image

Od školske godine 2011/12. na novoj lokaciji i stalno u jutarnjoj smjeni!

Kontakt

  • Adresa: Srednja strukovna škola, Ante Šupuka 31, Šibenik 22000
  • Tel: 022 21 44 84
  • E-mail: ravnatelj@ss-strukovna-si.skole.hr
  • Website: www.strukovna.hr